Event Categorieën: Bibliotheek Rivierenland

Activiteiten van Bibliotheek Rivierenland in Culemborg.

Schrijfcafé Culemborg

Datum: 16 okt

Tijd: 19.30-21.00

Margo Vonk van Atelier Huiswerk Buren laat je ontdekken hoe leuk en gemakkelijk het is om te schrijven. Met simpele oefeningen lukt het iedereen om teksten te schrijven die vaak nieuwe inzichten opleveren. Elke maand schrijven we aan de hand van een inspirerend thema.

Tekenen zonder gummen

Datum: 15 okt

Tijd: 19.00-20.00

Vind je het leuk om samen te tekenen? Kom dan naar Tekenen zonder gummen! Het maakt niet uit hoe of wat je tekent, er is geen goed of fout. Je neemt zelf je materialen mee en gaat aan slag.  

Kinderboekenbal

Datum: 12 okt

Tijd: 11.00-15.00

Er zijn workshops, theatervoorstellingen en er is natuurlijk muziek en dans op hét Kinderboekenweeklied. Het programma duurt tot 15:00 uur en alles is gratis.

Tabletcafé

Datum: 9 okt

Tijd: 9.30-11.30

Vragen over je tablet? Instellingen verbeteren? Samen met andere iPad- en tabletbezitters leuke apps ontdekken en tips en trucs delen?

Sprezzatura, Italiaanse schilderkunst

Datum: 26 sep

Tijd: 19:30-22.00:30-22.00

Deze zomer en najaar staat het Drents Museum in het teken van de ongekende schoonheid en kwaliteit van de 19de-eeuwse Italiaanse schilderkunst. Van 2 juni tot en met 3 november 2019 komen voor de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) werken van kunstenaars als Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini en Giacomo Favretto […]

Leesgroep Franstalige literatuur

Datum: 8 okt

Tijd: 14.00-16.00

Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? De boeken die besproken worden zijn van gemiddelde moeilijkheidsgraad, van goed 'niveau' en geschikt voor een boeiende discussie.

Tekenen zonder gummen

Datum: 1 okt

Tijd: 19.00-20.00

Vind je het leuk om samen te tekenen? Kom dan naar Tekenen zonder gummen! Het maakt niet uit hoe of wat je tekent, er is geen goed of fout. Je neemt zelf je materialen mee en gaat aan slag.

PopQuiz Weeshuis

Datum: 5 okt

Tijd: 20.00

Met de popquiz testen wij aan de hand van open vragen, videofragmenten en geluidfragmenten de kennis van de popmuziek in de breedste zin van het woord. Dit maakt de quiz een feest van herkenning voor alle leeftijden! Allerlei soorten popmuziek van de afgelopen decennia passeren de revue.

Open Monumentendag – Plekken van plezier

Start datum: 14 sep - Eind datum: 15 sep

Tijd: 11.00-17.00 uur

| | |

In het weekend van 14 en 15 september bruist Het Weeshuis van de activiteiten. Het thema van Open Monumentendag is ‘Plekken van plezier’. Op zaterdag is Het Weeshuis letterlijk een plek van plezier: voor het museum is de toegang gratis en je kunt er een spannend puzzelspel spelen met de Break-in-box. De bibliotheek organiseert een […]