Open Monumentendag – Plekken van plezier

14 sep

15 sep

11.00-17.00 uur

Bibliotheek Rivierenland | Lepke | Weescafé | Weeshuismuseum

In het weekend van 14 en 15 september bruist Het Weeshuis van de activiteiten. Het thema van Open Monumentendag is ‘Plekken van plezier’. Op zaterdag is Het Weeshuis letterlijk een plek van plezier: voor het museum is de toegang gratis en je kunt er een spannend puzzelspel spelen met de Break-in-box. De bibliotheek organiseert een taxatie van oude boeken. Op het voorplein zijn er diverse optredens met muziek en dans. Om 16.00 uur onthult wethouder Joost Reus bijzondere voorwerpen, die het museum recent verwierf. Zondag is Het Weeshuis locatie voor de Pianowandeling. Kortom, wees tijdens het Open Monumentendag-weekeinde welkom in Het Weeshuis, eeuwenoude plek van plezier!

Extra programma zaterdag
11.00 u museum open voor bezoekers
11.15 u Oriënt = dans*
12.00 u Popkoor The Happening
13.00 u Shilshoel = dans*
13.00 u Taxatie oude boeken in de bieb
14.00 u Vendelliers Hoogstraten
16.00 u Onthulling haardplaat door Monica Wichgers

Programma zondag
Pianowandeling Culemborg programmeert enkele concerten op zondagmiddag.

Voorprogramma – 11.30 – 12.30 uur
Interactieve workshop/bewegingsles Feldenkreis
Gezond pianospelen: een gezonde houding achter de piano zorgt voor een gezonde geest, zowel op het podium als in de huiskamer. In deze workshop ontdek je samen met danser en Feldenkrais docent Johnny Schoofs hoe bewustzijn van je lichaam en ademhaling kan leiden tot meer muzikale vrijheid. Aan de hand van kleine, langzame bewegingen, zittend en liggend op een matje wordt je bewust van je natuurlijke houding en ga je vanzelf musiceren met meer gemak en souplesse. Toegankelijk voor iedereen en alle niveaus! Neem je matje mee. Vol is vol.

Piano proefles
De Culemborgse pianodocente Sandra Mol zal zes piano proeflessen van 10 minuten verzorgen. Jong en oud is welkom. Sandra heeft een passie voor lesgeven, met onder andere een klas voor jonge kinderen met bijzondere talenten. Naast haar lespraktijk heeft ze drukbezet concertleven en speelt ze samen met andere pianisten tijdens het jubileumconcert op vrijdag 13 september. Zowel deelnemen en/of luisteren naar een pianoles is leuk en leerzaam.

Pianowandeling programma 14.00- 16.00
Nieke Lugtigheid – piano en zang
Ruud Zwijnenburg – piano
Mark Zielhorst & Arnout Bultje – piano en zang
Johanneke van Kempen en Lisette Molenberg – piano en zang